دیرگاه؛ ۲۲ قطعه برای عود (جلد اول)

اثر محمدرضا ابراهیمی

قرن‌هاست که ساز عود در میان است و طنین‌انداز، از فارابی، این موسیقی‌شناس برجسته در قرن سوم و چهارم تا رساله‌هایی از الکندی، ابن‌سینا و… همواره دربارۀ عود بحث‌ها شده است و آن را کامل‌ترین آلات ذوات‌الاوتار دانسته‌اند. هرچند امروز در موسیقی سنتی و ملّی ما، این ساز گستردگی تار و سنتور و دیگر سازهای ما را از لحاظ هجمۀ نوازندگی ندارد، اما از دورۀ ساسانیان، این ساز از آلات موسیقی ایران بوده است؛ حتی ازنظر مکتوبات موسیقی امروزی نیز، برای این ساز در مقایسه با دیگر سازها، کتاب‌های کمتری به‌چاپ رسیده که امید است به رشد چشمگیری برسد.

اما گذشته از آنکه عود به دلیل نوع صدادهی و محدودۀ صوتی‌اش از مهم‌ترین و اصلی‌ترین سازهای ارکستر موسیقی ما می‌باشد، امروزه سازی جهانی است و پا را از مرزهای ما فراتر نهاده و در همین خاورمیانه و محدودۀ شمالی آفریقا مانند تونس و مصر، نوازندگانی هستند که با ساز عود شهرتی جهانی دارند و از سرآمدان این ساز محسوب می‌شوند. باید تلاش کرد که این ساز نیز مانند دیگر اتفاق‌های معنوی ایران، از گردونۀ نام‌آورانش خارج نشود. برای عود مجموعه قطعاتی است برای ساز عود که می‌تواند تلاشی در این زمینه باشد.

طراح گرافیک جلد چاپ اول: سیما مشتاقی

طراح گرافیک جلد چاپ دوم: سعید فروتن

 

لطفاً برای خرید کتاب مبلغ ۵۰ هزار تومان به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۲۹۰۱۷۵۸۵ به نام مهدی ستایشگر واریز بفرمایید و تصویر واریزی را به همراه آدرس دقیق پستی (+ کد پستی) خود به شمارۀ ۰۹۱۹۸۰۸۶۴۱۰ در تلگرام یا واتس‌اپ بفرستید تا در اسرع وقت کتاب را با هزینۀ پست رایگان برای شما ارسال کنیم.

 

فایل‌های صوتی

فایل‌های صوتی اجرای قطعات توسط محمدرضا ابراهیمی در لینک‌های زیر قابل شنیدن است:

 

مجال

 

 

 

 

 

 

دیرگاه؛ ۲۲ قطعه برای عود (جلد اول) هنر و موسیقی